Over TwoBrains

Ondernemen samenbrengen met het goede doen en daar plezier in hebben, dat is wat TwoBrains doet. Two Brains is een sociale onderneming dat is opgericht door Öner Sang-A-Jong en Willemijn Oskam, twee enthousiaste ondernemers die een achtergrond hebben in de hulpverlening. Beiden weten zij dat je samen sterker staat en dat je samen mooie dingen kunt doen. TwoBrains is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen bij kan dragen aan een mooiere wereld op zijn of haar manier.    

We hebben er allemaal weleens aan gedacht hoe je de wereld kunt verbeteren en hoe je mensen kunt helpen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Het handelen naar dit ideaal is soms een grote stap of simpelweg niet haalbaar. TwoBrains brengt hier verandering in door mensen te betrekken bij lopende- of nog te ontwikkelen projecten. We nodigen mensen dan ook uit om mee te denken en mee te doen door producten af te nemen of om ideeën aan te leveren. Zo kunnen we samen creëren en samen behouden.

Met dat wat wij doen, maken wij mensen bewust van wat er speelt in de wereld en hoe je hier met elkaar een verandering in aan kunt brengen. TwoBrains doet dit door producten te ontwikkelen die direct of indirect iets goeds voor een ander brengt en door het organiseren van evenementen. Hiermee willen wij een positieve verandering op gang brengen bij onze klanten. Een verandering naar een wereld die gezond en liefdevol is.

100% van de nettowinst wordt selectief gestoken in projecten die zich inzetten voor het creëren van een betere wereld mens, dier en natuur.

Mensen inspireren om naar eigen vermogen bij te dragen aan een gezonde en liefdevolle wereld.  

Een wereld waar mens, dier en natuur met respect en liefde wordt behandeld.

  • Beloofd is beloofd.
  • Als niets onzeker is, is alles mogelijk.
  • Steunen en gesteund worden.
  • Mensen verschillen, maar hun rechten niet.

Woensdagmiddag, 17.00, na een drukke werkdag als hulpverlener vertelt Öner over zijn plannen: ‘Willemijn, ik ga een eigen product op de markt brengen en daar geld mee genereren en goede dingen doen. Ik heb een briljant idee.’ Na hier een half uurtje over gekletst te hebben, werden we beiden razend enthousiast over dat wat we in een half uurtje besproken hebben. Er was behoefte aan meer tijd voor het idee en zo werd de eerste afspraak voor TwoBrains gepland. Tijdens die afspraak waren wij samen aan het brainstormen over hoe wij samen een app op de markt kunnen brengen om de hulpverlening voor cliënten te verbeteren. Alles wat uit de brainstorm voortkwam werd opgeschreven, en de maanden erna werd dit steeds verder uitgewerkt. Steeds vaker kwam het onderwerp van gesprek op hoe we er voor kunnen zorgen dat mensen beter worden van dat wat wij doen, en nog groter gedacht: hoe wordt de wereld mooier door dat wat wij doen? Er werd groot gedacht en gedroomd over hoe wij met zijn tweeën het goede kunnen doen in combinatie met ondernemen. Dit heeft geresulteerd in een sociale onderneming die steeds zoekt naar nieuwe ideeën en denkt in mogelijkheden, groot en klein.

De oprichters van TwoBrains

thumbnail_20181123_145011

Willemijn Oskam

"TwoBrains is ontstaan vanuit de visie dat je samen mooie dingen kunt creëren. Ik ben dankbaar dat ik deze visie in de praktijk kan brengen. Ik geniet van progressie boeken, creëren van kansen en zoek steeds verbetering. Elke stap vooruit zorgt voor meer enthousiasme, en hoe meer enthousiasme, hoe meer stappen vooruit!"

IMG-20181123-WA0012

Öner Sang-A-Jong

"De drie woorden die TwoBrains voor mij definiëren zijn passie, creëren en geven. Ik ben trots op het geen ik samen met goede vriendin en compagnon Willemijn heb opgericht en super gemotiveerd om de drie woorden die TwoBrains voor mij definiëren uit te dragen ."


Sluit Menu